Следвайте Гласове в Телеграм.Министерството на здравеопазването има данни, че някои лекарства

...
Следвайте Гласове в Телеграм.Министерството на здравеопазването има данни, че някои лекарства
Коментари Харесай

МЗ има данни, че някои лекарства се задържат в складовете на едро

Следвайте " Гласове " в Телеграм.
Министерството на здравеопазването има данни, че някои медикаменти се задържат в складовете на едро, заяви отрасловият заместник-министър Александър Златанов, само че отхвърли да уточни за кои лекарства става дума. Подумите му, все още на пазара у нас липсват към 10 медикаменти. За решаването на тези проблеми ще работи новосъздаденият профилиран съвет с представители на всички звена по веригата на лекарство снабдяването. Днес се организира първото му съвещание. В едноседмичен период членовете на новия съвет би трябвало да изпратят оферти за справяне с дефицита на медикаменти, съобщава БНР.

Колко медикаменти се задържат по складовете на едро и мъчно се намират в аптеките у нас, и кои са те, заместник-министър Златанов отхвърли да отговори съответно. Не са ясни и аргументите.  " Не мога да ви кажа за задачите. Точно съвет го вършим през днешния ден и една от дилемите му ще бъде да проучва, да извади аргументите и да ги в профил ", сподели Златанов.
Заради дефицита и неналичието на медикаменти от предходната седмица се вършат инспекции по цялата верига и са открити нарушавания, само че не могат да се дефинират като систематични, изясни Александър Златанов. В момента се търси какъв брой от изчезналите десетина медикаменти ги няма по аптеките: " Липсват ли и при търговците на едро? Може ли да се обезпечат посредством успореден или различен естествен импорт? Може ли да бъдат съответно заместен от съществуващи в аптечната мрежа лекарства ".

Източник: БНР

 
 
07 Ное 20229907 Ное 20229907 Ное 202210807 Ное 20222207 Ное 202212807 Ное 2022386КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022126419 Окт 202269321 Окт 2022131024 Sep 20222478
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР